Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Spitsbergen
Klimaat Spitsbergen

Terug
Kies een pagina:

Spitsbergen is gelegen tussen de 74e en 81e noordelijke breedtegraad en de afstand tot de Noordpool bedraagt nog geen 1000 kilometer. Ondanks de noordelijke ligging heeft Svalbard een relatief mild klimaat in vergelijking met andere gebieden op dezelfde hoogte.

De gemiddelde temperatuur ’s zomers is 6 °C en in de winter -14°C. De laagste temperatuur ooit gemeten is minus 46.3 °C (maart 1986) de hoogste temperatuur 21.3 °C (juli 1979).
De neerslag is zeer gering met 200-300 mm per jaar en Svalbard kan dan ook tot de ‘arctische woestijn’ gebieden gerekend worden. Echter vochtige zeelucht kan mist en motregen veroorzaken.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Nu of nooit: met 'onze' Antigua rond Spitsbergen

Na 15 jaar trouwe dienst is 2024 het laatste jaar dat wij met 'onze' Antigua rond Spitsbergen varen. Er is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus wacht niet te lang met boeken.

Ik stap aan boord! Sluiten

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.