Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Spitsbergen
Praktische informatie

Terug
Kies een pagina:

Beste reistijd
Behalve rondom de spaarzame nederzettingen, zijn er geen wegen op Spitsbergen. Daarom wordt er gebruik gemaakt van speciaal uitgeruste schepen om de afgelegen delen te bezoeken. ‘s Winters omringt het Arctisch pakijs bijna heel Spitsbergen en kunnen er geen schepen varen. Bij de reizen vroeg in het zomerseizoen drijft er nog veel ijs op zee, dus is de koers afhankelijk van de ijsomstandigheden. De latere reizen hebben minder te maken met ijsgang, vaak is het zelfs mogelijk om het eiland Spitsbergen te ronden.
Voor alle reizen geldt dat de route telkens aan de ijscondities en het weer zal worden aangepast en bovendien wordt er graag een stukje omgevaren om bijvoorbeeld een ijsbeer of walrussen te bekijken.

Elektriciteit
Het voltage op Svalbard is 220 volt. Op de schepen is de voltage ook 220 volt.

Reisdocumenten
Svalbard is Noors, u dient in het bezit te zijn van een paspoort of identiteitskaart, geldig tot na uw verblijf.

Taal
De officiële taal in Spitsbergen is het Noors maar bijna alle inwoners spreken ook Engels.

Telefoneren en tijdsverschil
Wilt u vanuit Spitsbergen naar België bellen, dan toetst u zonder onderbreking 0032 in, gevolgd door het netnummer zonder eerste 0 en het betreffende abonneenummer.
Thuisblijvers die vanuit België naar Spitsbergen willen bellen toetsen 00 47. In het grootste deel van Spitsbergen doen de meeste mobiele telefoons het niet.

Alle schepen hebben satelliettelefoons aan boord en er is e-mail communicatie mogelijk. Hieraan zijn vanzelfsprekend wel kosten verbonden en positie van het schip plus de weersomstandigheden beïnvloeden de kwaliteit van de verbinding. 

Er is geen tijdsverschil met Svalbard.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Nu of nooit: met 'onze' Antigua rond Spitsbergen

Na 15 jaar trouwe dienst is 2024 het laatste jaar dat wij met 'onze' Antigua rond Spitsbergen varen. Er is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus wacht niet te lang met boeken.

Ik stap aan boord! Sluiten

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.