Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Cruise Rond IJsland met een expeditieschip

  • • Rondom IJsland
  • • Luxe expeditieschip
  • • Maximaal 164 passagiers
Duur 9 Dagen

Soort Scheepsreizen

Prijs (vanaf) € 5.135

IJsland is een land vol contrasten en gevarieerde landschappen. Een unieke manier om het land te ontdekken is met het luxe expeditieschip de Seaventure. Overdag heb je de tijd om unieke plekken te bezoeken door middel van excursies die je in elke plaats kunt maken. Tijdens de nacht vaart het schip naar de volgende bestemming. Alle maaltijden en warme drankjes zijn inbegrepen. Er worden lezingen gegeven door verschillende ervaren sprekers in het Engels. Met de klok mee vaar je in tien dagen rond het eiland waarbij je elke dag een andere plek bezoekt. Tijdens de bij te boeken excursies leer je aan wal de prachtige natuur en het unieke karakter van IJsland kennen.

Tijdens deze heerlijke cruise geniet je van comfort en goede maaltijden terwijl het IJslands landschap aan je voorbij trekt. De bekendste hoogtepunten van IJsland staan op het programma. Zo breng je een bezoek aan het vulkanische gebied bij Mývatn en het bijzondere ijsbergenmeer Jökulsárlón. Ook minder bezochte, maar zeker niet minder mooie bezienswaardigheden doe je aan, zoals het vissersdorp Siglufjördur en de Westmaneilanden. Kortom: een unieke reis.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Reykjavik: Vandaag arriveer je in Reykjavik. De SEAVENTURE ligt in de oude haven van Reykjavik in het hart van de stad, op vijf minuten lopen van de belangrijkste pleinen, winkels en eetgelegenheden. Het schip vertrekt in de avond.
Dag 2 - Stykkisholmur: Stykkisholmur is het startpunt van onze avonturen op het Snaefellsnes schiereiland. Het gebied wordt vaak "IJsland in miniatuur" genoemd vanwege zijn gevarieerde landschappen en is de thuisbasis van de vogelrijke Breidafjordur baai en de Snaefellsjokull gletsjer. Deze gletsjer ligt bovenop een 700.000 jaar oude slapende vulkaan die een rol speelde in de Jules Verne roman Reis naar het middelpunt van de Aarde.
Dag 3 - Isafjördur: De bestemming van vandaag is Isafjordur, een idyllisch stadje in de regio Westfjorden. Dit afgelegen schiereiland is slechts door een smalle strook land met het IJslandse vasteland verbonden en omvat vele wegloze gebieden waar nog nooit auto's zijn geweest. Het landschap geeft je een adembenemend uitzicht op dramatische fjorden, uitgeslepen door eeuwenoude gletsjers, steile tafelbergen die in zee storten en een ongerepte Noord-Atlantische vegetatie.
Dag 4 - Siglufjördur / Flatey: Tegen de ochtend bereiken we de fjordenstad Siglufjordur, ooit het centrum van de wereldwijde haringindustrie en nu opnieuw populair. Leer meer over de gouden eeuw van de haring in de bekroonde Herring Era Museum gelegen aan de levendige haven. In de vroege namiddag bezoeken we Flatey Island. Het is een paradijs voor vogelaars en de thuishaven van de noordse stern en papegaaiduikers, die je van dichtbij kunt observeren. We eindigen de dag in Husavik.

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Alle prijzen zijn per persoon en gebaseerd op 2 personen per cabin, behalve in de triple cabin waar de prijs is gebaseerd op 3 personen per cabin. Alleenreizenden kunnen op indeling boeken waarbij ze ingedeeld worden bij een andere passagier van het zelfde geslacht.

Tip

2 voor de prijs van 1 special geldig op de volgende vertrekdata:

9, 17 & 25 juni
3 & 11 juli

Niet geldig in buitenhut categorie 1
Vraag ons naar de overige voorwaarden

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen: 
• expeditiecruise zoals omschreven met accommodatie aan boord in de hut van je keuze op basis van volpension
• koffie en thee
• uitgebreide reisinformatie
• bijdrage Future For Nature

Niet inbegrepen: 
• internationale vluchten
• hotelovernachtingen voor- en na de expeditiecruise
• excursies tijdens de reis*
• drankjes en overige persoonlijke uitgaven aan boord
• evt. brandstoftoeslag voor de expeditiecruise
• reis- en annuleringsverzekering
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

* excursies dien je bij boeking te reserveren en betaal je aan het einde van de reis aan boord van het schip in USD of per creditcard. Op aanvraag kunnen we een lijst verstrekken met de mogelijkheden en prijzen.

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.