Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Nieuw-Zeeland
Nationale parken Nieuw-Zeeland

Terug
Kies een pagina:

Nieuw-Zeeland is een land met een overweldigende schoonheid, waar u als natuurliefhebber goed aan uw trekken komt. De twee eilanden hebben ieder hun eigen bijzonderheden. Het Noordereiland is meer heuvelachtig met glooiende landschappen met als uitschieter de hoge kraters van het Tongariro National Park. Op het Zuidereiland staan de ruige Zuidelijke Alpen centraal, die wandelaars een grote diversiteit aan routes en tracks biedt, centraal. Ook wanneer u met de auto door dit prachtige land rijdt staat u telkens weer versteld van de mooie uitzichten en weet u waarom een reis naar Nieuw-Zeeland zo bijzonder is.

De Zuidelijke Alpen zijn kenmerkend voor Nieuw-Zeeland. Ze strekken zich uit over een lengte van 450 km van het noorden naar het zuiden van het Zuidereiland en scheiden de woeste westkust van het vlakkere centrale deel. Met 3754 meter is Mount Cook het hoogste punt in dit ruige landschap dat daarnaast nog 16 andere bergtoppen telt die boven de 3000 meter uitstijgen.

De bergen worden afgewisseld met ijzige valleien en gletsjermeren. De regio wordt overheerst door een indrukwekkend gebied met meer dan 3000 gletsjers. De Tasman Glacier is met haar 29 km de langste en komt uit in Lake Pukaki. Maar het meest bekend zijn toch wel de Franz Josef en Fox gletsjers. U kunt en mooie wandeling tot aan de voet van de gletsjers maken. Wilt u liever een idee krijgen van de totale omvang van dit gebiedt, dan kunt u het ook vanuit de lucht ontdekken. Vanuit Franz Josef en Lake Tekapo neemt een vliegtuigje u mee op een bijzondere vlucht over bovengenoemde gletsjers, maar laat u ook de geïsoleerde Classen en Godley gletsjers zien, evenals de 11 km lange Hooker Glacier op de zuidwestflank van Aoraki Mount Cook.

Rijdend over het Zuidereiland kronkelt de weg voor u uit en zult u meerdere keren willen stoppen om de pieken, die weerspiegelen in de meren, goed te kunnen opnemen. Onder andere bij de bekende Arthurs Pass halverwege het eiland, kunt u met de auto de Alpen doorsteken. In het gebied rondom de Arthurs Pass Wilderness Lodge zijn veel mogelijkheden voor zowel korte als lange wandelingen. Een overnachting in deze lodge is eigenlijk een ‘must’ in uw reisprogramma.

Het gebied rondom de Zuidelijke Alpen is met zijn nationale parken een paradijs voor de wandelliefhebber. U kunt op een van de vele beroemde meerdaagse tracks lopen of de soms nog relatief onbekende wildernisgebieden ontdekken. Het Mount Aspiring National Park is daar een goed voorbeeld van. Dit gebied is niet over de weg te bereiken, maar alleen te voet en per jetboat of helikopter. De mogelijkheden zijn ontelbaar en de herinneringen onuitwisbaar! 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.