Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

West-Canada
Infrastructuur

Terug
Kies een pagina:

Er zijn diverse manieren om het uitgestrekte Canada te bereizen. Een combinatie van de onderstaande mogelijkheden zorgt voor een geweldige vakantie.

per auto:
Canada beschikt over circa 1 miljoen kilometer aan wegen. Slechts 40% hiervan is verhard en de staat van de meeste onverharde wegen kan variëren tussen goed onderhouden en bar slecht. De belangrijkste weg tussen oost en west is de 7821 kilometer lange Trans Canada Highway. Deze begint in St. John's en loopt door tot Victoria (South Route) of Prince Rupert (Yellowhead Route). De belangrijkste route naar het noorden is de Alaska Highway, voor de Amerikanen dé verbindingsroute tussen de Lower 48 en Alaska. In eerste instantie werd deze weg aangelegd als spoorweg en in de zestiger jaren werd er een onverharde weg aangelegd. Pas het laatste decennium is deze geasfalteerd. De Cassiar Highway is een andere weg naar Alaska maar is op 3 plaatsen nog onverhard en daarom alleen toegankelijk voor 4WD auto's en trucks. 

per vliegtuig:
Vanuit Europa vliegen diverse maatschappijen naar de grote internationale luchthavens in Canada. Vanuit hier kunt u met Air Canada of kleinere maatschappijen zoals Westjet of Pacific Coastal doorvliegen naar de overige luchthavens. Vanwege de uitgestrektheid van het land zijn de meeste grotere plaatsen per vliegtuig bereikbaar vanaf de grotere luchthavens zoals Toronto, Vancouver en Montreal. Voor een snelle verbinding (bijvoorbeeld tussen Vancouver en Victoria) of het bereiken van de meest afgelegen plekken wordt vaak gebruik gemaakt van watervliegtuigjes.

per trein:
"Treinen" is de ideale manier om Canada te verkennen. De treinen van Via Rail zijn veelal luxe en bieden de mogelijkheid stoelen te boeken in economy en first class. Met The Canadian kunt u Canada van oost naar west doorkruisen, in 4 dagen reist u van Toronto naar Vancouver. In het westen verzorgt Via Rail routes tussen Prince Rupert en Jasper (The Skeena) en op Vancouver Island (The Malahat).
Maar de mooiste route is toch wel die met de bekende Rocky Mountaineer. Dwars door de ruige bergen van de Rockies reist u overdag door deze schitterende omgeving. 's Nachts wordt overnacht in een hotel, om zo niks te missen van al het moois dat deze regio u te bieden heeft. De Rocky Mountaineer vertrekt enkele malen per week vanuit Calgary/Banff of Vancouver en u kunt kiezen tussen de Kicking Horse Route (Calgary - Vancouver), Yellowhead Route (Jasper - Vancouver) of de Fraser Discovery Route (Jasper - Whistler). Nieuw is de Whistler Mountaineer Route tussen Vancouver en Whistler.

per boot:
Natuurlijk beschikt Canada ook over de mogelijkheid om per boot te reizen. Aan de westkust verzorgt BC Ferries de overtochten tussen het vasteland, Vancouver Island en de Queen Charlottes. Ook kunt u varen door de beroemde Inside Passage tussen Port Hardy en Prince Rupert. Deze "scenic waterway" behoort tot de bekendste routes ter wereld en is een must-see voor iedereen die de westkust bezoekt. Met de Alaska Marine Highway kunt u zelfs helemaal meevaren tot aan Alaska!

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.