Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

West-Canada
Nationale parken West-Canada

Terug
Kies een pagina:

Momenteel kent Canada 44 nationale parken en een heleboel provincial parks. Wij zullen de belangrijkste hier noemen:  

Mount Revelstoke National Park (British Columbia)
Het park ligt in de nabijheid van het stadje Revelstoke en beslaat een gebied van 260 km². De Mt. Revelstoke Summit Parkway brengt je via een 27 km slingerende weg naar het hoogste punt van de berg op 1830 meter. Deze weg is ontstaan nadat inwoners van Revelstoke een wandelpad in 1908 naar de top hadden gemaakt. In 1914 werd het gebied tot National Park verklaart. Op aandringen van de lokale bevolking begon het provinciale en federale bestuur met de aanleg van een verharde weg welke in 1927 klaar was. Bovenaan de berg heb je een mooi uitzicht op de Selkirk- en Monashee Mountains, waar je bovendien allerlei trails kunt belopen. De 'Meadows in the Sky Trail' is een korte wandeling van 1 km maar zeker de moeite waard. Onderweg is de zogenaamde 'Icebox' te zien. Dit is een grote scheur in een rots waar het gehele jaar door sneeuw in ligt.

Glacier National Park (British Columbia)
Het park is 1350 km² groot en kreeg zijn status als National Park in 1886. Er zijn meer dan 400 gletsjers te vinden. In de zomer regent het er veel en in de winter vallen hier grote hoeveelheden sneeuw. Halverwege het park bevind zich de Rogers Pass. Iets voorbij de pas ligt de Time Zone. Richting het oosten geld de Pacific Time en richting het westen de Mountain Time.

Yoho National Park (British Columbia)
De naam van het park komt uit de Indiaanse taal en betekent 'ontzag en verwondering'. Deze naam heeft het niet voor niets gekregen, in het 1313 km² grootte park bevinden zich prachtige bergen, meren en watervallen. Een van de mooiste watervallen in het gebied zijn de Takakkaw Falls. In het park leven onder andere herten, beren, elanden, berggeiten en 180 verschillende vogelsoorten. Breng ook zeker een bezoekje aan het blauwgroene Emerald Lake.

Mount Robson Provincial Park (British Columbia)
In dit park bevind zich de 3954 m hoge Mount Robson welke hiermee de hoogste top van de Canadese Rocky Mountains is. Het park grenst direct aan het Jasper National Park maar ligt nog net in British Columbia. Hier geldt dus weer de Pacific Time. De Yellowhead Pass vormt de verbinding tussen deze twee parken.

Wells Gray National Park (British Columbia)
Het park is 541.000 hectare groot waar zich talloze meren, riviertjes, watervallen en dode vulkanen bevinden. Het ligt 384 km vanaf Vancouver en is opgericht in 1939. De naam dankt het aan A. Wells Gray welke van 1933 tot 1941 Minister of Lands van British Columbia was. Hoogtepunten van dit park zijn de vele prachtige watervallen en een bezoekje aan de Bailey's Chute.

Pacific Rim National Park (British Columbia)
Dit park van bijna 50.000 hectare is het enige nationale park van Vancouver Island. Het ligt aan de westkust van het eiland en bestaat uit drie delen namelijk Long Beach, Broken Group Islands en de West Coast Trail. Long Beach is de bekendste en hier komen dan ook de meeste toeristen naar toe. Het gebied loopt van Tofino tot aan Ucluelet en omvat prachtige zandstranden en oude regenwouden. De Broken Group Islands bestaan uit meer dan 100 kleine eilandjes midden in de Barkley Sound baai. De West Coast Trail tenslotte is een 77 km lange trail van Bamfield tot aan Port Renfrew in het zuidwesten van Vancouver Island. Oorspronkelijk was deze route gemaakt voor schipbreukelingen om weer naar de beschaafde wereld terug te komen. Deze trip duurt ongeveer 6 dagen.

Banff National Park (Alberta)
Twee jaar nadat drie spoorwerkers van het Canadian Pacific Railway warmwater bronnen in dit gebied vonden werd het uitgeroepen tot natuurreservaat. Het is hiermee dan ook het oudste National Park van Canada. Het park is 6641 km² groot en wordt ook wel de parel van de Rockies genoemd. Deze naam dankt het aan de grote verscheidenheid van natuurschoon in het gebied. Zo zijn er prachtige smaragdgroene meren, warmwaterbronnen, hoge bergpieken en bossen te vinden. Jaarlijks wordt het park dan ook door miljoenen toeristen bezocht. De meeste mensen bezoeken hier Lake Louise en haar kleine zusje, Emerald Lake. Beide felblauwe meren zorgen voor de beste foto's en bieden uitgebreide wandelmogelijkheden. Vergeet ook zeker niet een bezoekje te brengen aan het bekende Peyto Lake en Johnston Canyon, beiden gelegen aan de Icefields Parkway richting Jasper.

Jasper National Park (Alberta)
Het park werd in 1907 opgericht en is met een oppervlakte van 10.878 km² het grootste National Park in de Rocky Mountains. In het park bevinden zich veel bergen, valleien, meren en het Columbia Icefield. Bekende plekken in het park zijn de Athabasca Falls, Mount Edith Cavell, Maligne Canyon en Maligne Lake, waar de bekende foto van het eiland in het meer gemaakt kan worden.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.