Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

IJsland

Autohuur IJsland

Terug

Veel mensen kiezen er voor om IJsland per auto te verkennen. Het voordeel is dat u zelf uw route en tempo bepaalt. Een auto huren op IJsland is niet goedkoop. Dit komt doordat een deel van de IJslandse wegen niet verhard is waardoor een auto veel te lijden heeft en door het korte verhuurseizoen. Toch is Askja Reizen steeds de goedkoopste wanneer het gaat om autohuur op IJsland.

Het is niet zo, dat men persé een 4WD auto nodig heeft op IJsland. Een 2WD auto biedt, zeker voor een eerste kennismaking, meer dan voldoende mogelijkheden. Wie het binnenland in wil of in de wintermaanden een auto wil huren, heeft wél een 4WD auto met een flinke bodemvrijheid nodig. Houd er rekening mee, dat de meeste wegen door het binnenland tot begin juli en na eind augustus gesloten (onbegaanbaar) zijn. Voor het ruwweg volgen van de ringweg moet u ca. twee weken uittrekken. U vindt overal, behalve in het binnenland, voldoende benzinestations. De wegen zijn genummerd en de bewegwijzering is uitstekend. 

* of vergelijkbaar (per categorie geven wij voorbeelden van het type en het aantal personen en stuks bagage dat op comfortabele wijze in de betreffende auto past)

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

IJsland actie!

Boekt u tussen 1 juli en 31 augustus 2023 een reis naar IJsland? Dan krijgt iedere reiziger entree voor Laugarvatn Fontana Spa óf een walvisexcursie met North Sailing cadeau.

Lees meer Sluiten

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.