Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

IJsland
Natuur

Terug
Kies een pagina:

Opvallend op IJsland is de afwezigheid van bomen. Slechts 1,4% van IJsland is bedekt met bos. De enige bomen die u nog kunt vinden zijn dwergberken, dwergwilgen en kreupelgewassen. Hoewel het grootste deel van het land uit rotsen, keien en arctische woestijnlandschappen bestaat komen mossen, korstmossen en grassen veel voor.

De poolvos is het enige oorspronkelijke zoogdier. De immigranten brachten schapen, koeien, varkens, paarden en pluimvee mee. Muizen, ratten, nertsen en konijnen zijn over het algemeen per ongeluk ingevoerd. Rendieren zijn in de 18e eeuw ingevoerd, er zijn nog ongeveer 3000 rendieren op het eiland. Met name net noordoosten van de Vatnajökull kunt u nog grote kuddes aantreffen.
Reptielen, amfibieën en mieren komen op IJsland niet voor. Wel muggen en zwermen kleine vliegjes, met name waar begroeiingen bij moerassen en meren voorkomen. Mývatn (letterlijk muggenmeer) staat bekend om de vele muggen die er bij windstil weer voorkomen. Gelukkig steken ze niet. In de schone en heldere wateren, op en rondom IJsland, komt zeer veel vis voor, zoals zalm, forel, platvis en kabeljauw.

Er komen op IJsland ontelbaar aantal vogels en vogelsoorten voor. Vele soorten eenden en ganzen komen er voor maar ook zeevogels, waadvogels en zeldzame roofvogels. Ook de papegaaiduiker komt in grote getale voor aan de zuidelijke rotskusten. Er leven 17 verschillende soorten walvissen in de wateren van IJsland. Tot 1986 werden in de zomer grote aantallen walvissen gevangen en intussen wordt een aantal soorten niet langer meer met uitsterven bedreigd. U heeft de mogelijkheid om walvissen te bekijken, vanuit Reykjavík en Husavík zijn er verschillende excursies om de giganten der zee te spotten.

In door warmwaterbronnen verwarmde kassen worden planten, bloemen, groenten en fruit geteeld. De belangrijkste regio's met kassenteelt zijn in Zuid-IJsland bij Hveragerði en de geothermale gebieden rond Reykholt in het westen en Flúðir in het zuidwesten.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.