Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

IJsland
Lokale keuken

Terug
Kies een pagina:

IJsland ontwikkelt zich op culinair gebied in hoog tempo. Veel chef-koks winnen internationale prijzen met hun interpretatie van de noordelijke keuken. Wie van bijzonder goed eten houdt kan er dan ook prima terecht. De maaltijden van alle prijsniveau's zijn overigens bijzonder smakelijk, wat komt door de zuiverheid van alle ingrediënten. Het lamsvlees en de vis zijn van zeer hoge kwaliteit en veel groenten worden gekweekt in kassen die verwarmd worden met geothermische energie. Het assortiment zuivelproducten is uitgebreid en de IJslandse skyr is zelfs aan een internatonale opmars begonnen. Als nagerecht is skyr mat blauwe bessen een klassieker en er wordt vaak gebak geserveerd. Er is een aantal typische specialiteiten die u niet zo snel op uw bord zult treffen, maar als u de kans krijgt zeker zou moeten proeven. Beroemd is bijvoorbeeld schapenkop en vooral hákarl, rotte haai.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.