Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

IJsland
Eruptiereis

Terug
Kies een pagina:

Sta paraat voor een korte reis naar een vulkaanuitbarsting op IJsland!

Al sinds 1992 heeft Askja Reizen een eruptielijst. Zodra er een vulkaanuitbarsting op IJsland plaats vindt stellen wij – al naar gelang de mogelijkheden – een reis samen en nemen contact op met iedereen op de lijst. Wij  geven door waar de uitbarsting is en informeren u over vertrekdatum, aantal dagen, reissom en maximum aantal deelnemers. Daarna volgt de vraag: gaat u mee met onze eruptiereis?

Vanwege het beperkte aantal deelnemers en de zeer korte tijd tot vertrek, is het belangrijk zo snel mogelijk te reageren, want vol is vol. Het vertrek zal heel snel (enkele dagen) na het begin van de uitbarsting zijn, en zal tussen de vijf en zeven dagen zijn. Natuurlijk kunnen wij niet garanderen dat de vulkaan nog actief is bij aankomst, maar een indrukwekkend schouwspel zal het zeker opleveren. De reis zal indien mogelijk volledig verzorgd zijn, maar veel hangt af van seizoen en plaats van de uitbarsting.

Wilt u dit eens meemaken? Laat u dan op de eruptielijst plaatsen. Bel ons tijdens kantooruren op 026-3529390 of stuur een e-mail.

De meest recente eruptiereis
Op 24 maart 2010 was het zo ver. Een kleine groep reizigers stapte in het vliegtuig om de uitbarsting van de vulkaan Eyjafallajökull van zeer dichtbij te bekijken. Sommigen stonden al jaren op de eruptielijst van Askja Reizen en anderen hadden zich pas aangemeld. Een snelle actie op kantoor maakte mogelijk dat drie dagen na het begin van de uitbarsting, onze klanten met eigen ogen de gloeiende lava zagen. Onder leiding van een geoloog verbleven zij drie nachten in het gebied van de uitbarsting. Hoogtepunten waren de rit met sneeuwscooters naar de uitbarsting en een vlucht rond de spuwende vulkaan. Van de (potentiële) deelnemers werd ook flexibiliteit verwacht, zij dienden binnen enkele uren te beslissen om mee te gaan. Een reactie: één keer aan een impuls toegeven mag; bij thuiskomst nog nasidderend kan ik alleen maar concluderen: het was het waard!!!!!!!!!!

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.