Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

IJsland
Voorwaarden autohuur

Terug
Kies een pagina:

Inbegrepen/niet inbegrepen
inbegrepen: onbeperkt aantal kilometers; CDW en TP; vervoer van één persoon accommodatie Reykjavík - verhuurbedrijf bij ophalen en inleveren; autohulpdienst bij pech tussen 08.00-24.00 uur; uitgebreid informatiepakket, w.o. een goede wegenkaart (bij boeking inclusief vlucht, één per auto)

niet inbegrepen: IJslandse belasting; brandstof; milieubelasting à ISK 650 (ca. € 4,50) per huurperiode en eventuele extra’s die u ter plaatse bij Avis afrekent

De vertrekdatum is bepalend voor het seizoenstarief. Een dag autohuur is 24 uur, geteld vanaf het moment dat u de auto ophaalt.

 

One-way toeslag
Als u de huurauto bij een andere locatie inlevert dan waar u de huurauto heeft opgehaald, wordt er een one way toeslag berekend. Deze toeslagen zijn als volgt:

• ophalen in Reykjavík en inleveren in Keflavík: ISK 4.500 (ca. € 32)
• ophalen in Keflavík en inleveren in Reykjavík: geen toeslag
• autohuur tussen alle andere locaties: ISK 18.000 (ca. € 129)

Onderstaande kunt u ter plaatse bij Avis afsluiten en afrekenen:

• airport surcharge indien u de auto ophaalt op de luchthaven Keflavík à ISK 5.400 (ca. € 39)
• toeslag per extra bestuurder ISK 900 (ca. € 6,50) per dag, met een maximum van ISK 6.300 (ca. € 45) per huurperiode
• super CDW à ISK 2.300 (ca. € 17) p.d. voor auto’s A, N, O, B, L, C, E,  D, I en M en à ISK 2.900 (ca. € 21) p.d. voor overige auto’s (LET OP: indien u in Nederland een auto casco verzekering heeft afgesloten hoeft u geen super CDW af te sluiten).

Extra’s te reserveren bij boeking bij Askja Reizen, af te rekenen bij Avis ter plaatse:

• GPS, gebaseerd op een zeer gedetailleerde kaart van IJsland, zodat u gemakkelijk de weg vindt, met een kleurenscherm, stemsturing en informatie over de omgeving waar u rijdt à ISK 2.200 (ca. € 16) per dag, met een maximum van ISK 15.400 (ca. € 110)
• kinderzitje voor baby’s (tot 1 jaar) of voor kinderen van 0-13 kg (tot 4 jaar) ISK 4.500 (ca. € 32) per huurperiode en voor kinderen van 9-25 kg (vanaf 5 jaar) ISK 2.000 (ca. € 14) per huurperiode

Tip: Iedereen die zowel autohuur als vliegtickets bij ons boekt, ontvangt een goede wegenkaart 1:500.000 (één per auto).

 

Verzekeringen
U kunt bij boeking in Nederland de Auto Cascoverzekering afsluiten. Het is dan niet nodig om ter plaatse de SuperCDW af te sluiten. De Auto Cascoverzekering dekt het eigen risico geheel af en vergoedt bovendien schade aan ruiten, schade ontstaan bij achteruitrijden, schade door bevriezing/oververhitting leidingsysteem, schade aan interieur, dakschade door laaghangende objecten, schade aan onderzijde incl. banden/wielen en schade (alleen voor 4WD’s) bij rivierdoorsteken. De premie is € 5,65 per dag en € 6,50 poliskosten +  21% assurantiebelasting Indien u interesse heeft in de Auto Cascoverzekering belt u ons dan even en wij helpen u met de keuze.

Wanneer u via Askja Reizen een auto op IJsland huurt is er aan verzekeringen al de CDW (Collission DamageWaiver) en TP (Theft Protection) inbegrepen in de prijs. De CDW verzekering beperkt het eigen risico voor de categorieën A, N, O, B, L, E, C, M en D tot ISK 195.000 (ca. € 1390) en voor de overigen tot ISK 360.000 (ca. € 2570). Ter plaatse kunt u bij het ophalen van de huurauto de zogenaamde superCDW verzekering afsluiten, maar wij raden u aan al voor vertrek (direct bij boeking) de Auto Cascoverzekring af te sluiten. U bent dan verzekert bij de Europeesche verzekeringen. Mocht er onderweg iets gebeuren dan rekent u ter plaatse af en na terugkomst in Nederland, dient u een claim in bij de Europeesche Verzekeringen. Het voordeel van de Auto Cascoverzekering boven de superCDW is dat u beter verzekerd bent, voor minder premie.

 

Voorwaarden

Verhuurstations
Reykjavík, Reykjavík luchthaven, Keflavík internationale luchthaven en Akureyri luchthaven. Let op: voor het huren van een auto dient u in het bezit te zijn van een creditcard! De creditcard moet op naam staan van de hoofdbestuurder van de auto. Een print van uw creditcard dient als borg en de creditcard wordt gebruikt om extra kosten af te rekenen.

 

Algemene Voorwaarden
- Minimum leeftijd: 20 jaar voor cat. A, N, O, B, L, E, C en M. Minimum leeftijd 23 jaar voor cat. D, I, F, P, H, J, K, XP en XO. Minimum leeftijd 25 jaar voor cat. G, XE, XG, XF en XH. Op aanvraag en tegen een toeslag is een uitzondering voor jonge bestuurders mogelijk. U dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een Nederlands rijbewijs.

- Voor auto's met 9 passagiers of meer heeft u een rijbewijs D nodig of een rijbewijs B die voor 1989 is uitgegeven. 

- Milieubelasting à ISK 650 (ca. € 4,50) is niet in de prijs inbegrepen. Dit betaalt u ter plaatse met uw credit card.

- Met 2WD auto’s mag u niet op F-gemarkeerde wegen, de Kjölur nr. 35 en de Kaldidalur nr. 550 rijden

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.