Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Noorwegen
Natuur in Noorwegen

Terug
Kies een pagina:

Op het eerste oog lijkt Noorwegen niet rijk aan begroeiing, vanwege de bergachtige hoogvlakten en kale pieken in het noorden. Echter u vindt er natuurlijk ook uitgestrekte bossen (meestal naaldbossen) en afhankelijk van het landschap is er een grote variëteit aan planten en mossen te vinden. Naar het noorden toe wordt het landschap steeds ruiger en nemen bomen- en plantengroei af. Slechts de berk weet zich daar te handhaven.

Rendiermos en lage struiken kunnen de strijd met het ruige klimaat ook aan. In de loop van de tijd zijn er speciale nationale parken opgericht om de natuur te beschermen. De parken zijn niet afgezet met hekwerken en zijn vrij toegankelijk. De bekendste zijn Hardangervidda, Jostedalsbreen, Jotunheimen en Rondane.

Qua dierenleven kunt u in Noorwegen, met name in het noorden, groepen rendieren tegenkomen. Met wat meer geluk kunt u de eland spotten, vooral in de ochtend en 's avonds. Ook om bevers te zien heeft u veel geluk nodig. Wilde dieren die voorkomen in het grensgebied met Zweden en met Rusland, maar die u niet zult zien zijn de bruine beer, de wolf, veelvraat en lynx.

Daarnaast is Noorwegen rijk aan vogels, want de fjordenkust en de vele eilanden zijn ideale verblijf- en broedplaatsen. De miljoenen exemplaren zijn vooral verschillende meeuwensoorten, alken en zeekoeten. Met name in het kustgebied bij Bodø en op de eilandengroepen Lofoten en Vesterålen komt de machtige zeearend nog voor. Het is geweldig om deze te zien vliegen, met zijn enorme spanwijdte en gele snavel.

Bijzonder is ook het bestaan van potvissen ten noorden van de Lofoten (denk aan een walvissafari vanuit Andenes). Wat algemener zijn zeehonden en bruinvissen die u kunt treffen in de fjorden en langs de uitgestrekte kustlijn.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.