Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Noorwegen
Geografie

Terug
Kies een pagina:

Noorwegen ligt op het westelijke deel van het Scandinavische schiereiland en loopt ten noorden van Zweden en Finland door tot aan Rusland. Ten zuiden van Noorwegen ligt het Skagerrak, ten westen de Atlantische Oceaan en ten noorden de Noordelijke IJszee. Tot het land Noorwegen behoort ook de eilandengroep Spitsbergen, het eiland Jan Mayen in de Noordelijke IJszee en Bouvet in de Zuidelijke IJszee.

Wat velen niet bekend is, is dat Noorwegen ook een deel op eist van Antarctica. Ongeveer een derde van het land ligt boven de poolcirkel, hier schijnt de zon ’s zomers bijna 24 uur per dag en in de winter komt de zon nauwelijks boven de horizon uit. Noorwegen heeft een ongewoon lange kustlijn met diepe fjorden, waarvan de bekendste het Geirangerfjord is dat deel uitmaakt van UNESCO werelderfgoed. Daarnaast is de kustlijn rijk aan eilanden, met in het bijzonder de eilandengroepen Lofoten en Vesterålen.

In het uiterste noorden van Noorwegen ligt de provincie Finnmark, het landschap bestaat uit toendra’s, uitgestrekte plateaus bedekt met mos, gras en af en toe een boom of lage struik. Omdat het water niet kan wegzakken, doordat de ondergrond in de zomer bevroren blijft, is het een ideale voedingsbodem voor muggen. Driekwart van Noorwegen bestaat uit bergen, rotsen en toendra’s, het overige deel is bos.

De hoofdstad van Noorwegen is Oslo en deze stad telt een half miljoen inwoners. Dat lijkt niet zoveel, maar als je weet dat Noorwegen slechts 4,4 miljoen inwoners telt, dan is Noorwegen een dunbevolkt land. Zeker als je weet dat de meeste Noren in het zuidelijke deel wonen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.