Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Noorwegen
Hoofdstad Noorwegen

Terug
Kies een pagina:

Oslo is de hoofdstad van Noorwegen en telt een half miljoen inwoners. Behalve ten zuiden van Oslo wordt Oslo in alle andere richtingen omringt door groene heuvels en bergen. Binnen de stadsgrenzen van Oslo bevinden zich 40 eilanden, vele parken en open gebieden die vaak een zeer groene verschijning aan de stad geven. Oslo heeft veel te bieden, zo heeft de stad meer dan vijftig musea en galeries, waarvan de meeste zich op loopafstand van het centrum bevinden.

Andere bezienswaardigheden in Oslo zijn het beeldenpark Vigeland, het gehele jaar door gratis te bezoeken en u kunt hier vele stenen en bronzen beelden bekijken. Of de springschans ‘Holmenkollen’ die zich aan de rand van Oslo bevindt en als sinds 1892 dienst doet als springschans. 
  
Bergen, de stad tussen de zeven bergen, is de tweede grote stad van Noorwegen. Bergen ligt aan de westkust van Noorwegen en een populair beginpunt voor reizigers die de Noorse fjorden, bergen en gletsjers willen zien. Bryggen, het middeleeuwse handelscentrum van Bergen gelegen in de kern van Bergen is zeker een bezoek waard. Op de vismarkt in de haven proeft u de heerlijkste verse vis. Daarnaast heeft de stad diverse musea en een aquarium.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.