Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Noorwegen
Infrastructuur

Terug
Kies een pagina:

De weersomstandigheden hebben een grote invloed op de infrastructuur van Noorwegen. Langs de westkust, rijk aan fjorden, zijn de verbindingen vaak afhankelijk van veerboten, hoewel er steeds meer tunnels en bruggen gebouwd worden. Autosnelwegen zijn vrij zeldzaam. Rondom de grote steden zijn de wegen goed te noemen, maar de provinciale wegen zijn soms slecht onderhouden en door de strenge winters hebben de wegen hier hard onder te lijden. De wegen zijn vaak niet breed en de maximale snelheid ligt over het algemeen op 80 kilometer per uur.

Gezien de vele natuur in Noorwegen dient u rekening te houden met groot wild (zoals elanden en herten) die plotseling de weg kunnen oversteken.
Noorwegen kent ca. 50 tolwegen, een groot aantal van deze tolwegen vindt u rondom de grotere steden. Met de inkomsten wordt de plaatselijke infrastructuur uitgebouwd. De tolpoorten kennen over het het algemeen een automatische tolheffing. U dient voorafgaand aan uw reis met eigen auto uw credit card te registreren zodat de tol automatisch wordt afgeschreven. Een andere mogelijkheid is om de tol direct te betalen bij een van de betaalpunten (over het algemeen zijn dit tankstations) aangeduid met 'KR-service'  Voor meer informatie kijk op www.autopass.no.
Noorwegen kent diverse toeristisch interessante wegen zoals, de Atlantische route, Trollstigen, Jotunheimpas en Sognefjellsweg. Ook routes op de eilandengroepen Lofoten en Vesterålen en het eiland Senja in het noorden van Noorwegen zijn aangeduid als nationaal toeristische route door het karakteristieke en adembenemende landschap.
Het spoorwegennet bestaat voornamelijk uit verbindingen tussen Oslo en een aantal grotere plaatsen. De langste lijn is de Nordlandsbanen naar Bodø, gelegen ten noorden van de poolcirkel. De Flåmsbanen is één van de mooiste spoortrajecten van Noorwegen, op een traject van ca. 20 km wordt een hoogteverschil van 864 meter overbrugt en geniet u onderweg van prachtige uitzichten op het fjord en de omliggende bergen.
De Hurtigruten is de bekendste veerdienst van Noorwegen die met verschillende postboten langs de kust tussen Bergen en Kirkenes vaart. In West-Noorwegen, in het fjordengebied, en op de eilanden in Noord-Noorwegen kan de weg plotseling ophouden en dient u een ferry te nemen om aan de andere kant van het fjord of op een eiland te komen. Deze veerboten hebben vaak meerdere vertrekken per uur/dag.  

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.