Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Noorwegen
Lokale keuken

Terug
Kies een pagina:

Vanwege de langgerekte kustlijn en de vele fjorden met koud en schoon water, bestaat de Noorse keuken vooral uit vis. Naast vis wordt er ook vlees geserveerd, populair zijn vooral rendier-, eland- en lamsvlees. De vis en vleesgerechten worden veelal geserveerd in combinatie met aardappelen en groenten.

Hoewel de Noorse keuken overeenkomsten vertoont met Zweden en Finland heeft Noorwegen haar eigen specialiteiten. Brunost, op een speciale manier bereide, bruine kaas met een karamelsmaak, gemaakt van geitenmelk. Brunost wordt vaak gegeten op brood, toast of wafels. Kjøttkaker, dit lijkt op de gehaktbal zoals wij dat in Nederland kennen, vaak geserveerd met gekookte aardappelen en erwten. Rømmegrøt is een pap gekookt van dikke, zure room en wordt geserveerd met suiker en kaneel.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.