Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Oost-Canada
Cultuur

Terug
Kies een pagina:

De meeste van de ca. 33,2 miljoen inwoners van Canada wonen in een strook van 200 kilometer langs de grens met de Verenigde Staten.

Hoe verder je naar het noorden gaat, hoe dunbevolkter het land wordt. In Oost Canada concentreert een groot deel van de bevolking zich rondom de grote steden Toronto, Montreal, Ottawa en Québec. In het westen leven de meeste Canadezen in Vancouver, Calgary en Edmonton.
De oorspronkelijk inwoners van Canada zijn de Inuit en Indianen. U vindt dit nog terug op diverse plaatsen zoals op de Queen Charlotte Islands, Vancouver Island, noordelijke British Columbia en diverse plekken in Québec.

De eerste immigranten uit Europa waren de Engelsen en de Fransen. In de jaren na de Tweede Wereldoorlog zijn er veel Nederlanders naar Canada geëmigreerd, met name naar Ontario en Alberta. 
Canada is een modern en westers land. Grote steden zoals Toronto en Vancouver kunnen zich meten met andere grote wereldsteden. U zult veel van de Franse cultuur herkennen in Québec en deels in New Brunswick, en dan met name in Québec City.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.