Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Oost-Canada
Infrastructuur

Terug
Kies een pagina:

Er zijn diverse manieren om het uitgestrekte Canada te bereizen. Een combinatie van de onderstaande mogelijkheden zorgt voor een geweldige vakantie. 

per auto:
Canada beschikt over circa 1 miljoen kilometer aan wegen. Slechts 40% hiervan is verhard en de staat van de meeste onverharde wegen kan variëren tussen goed onderhouden en bar slecht. De belangrijkste weg tussen oost en west is de 7821 kilometer lange Trans Canada Highway. Deze begint in St. John's en loopt door tot Victoria (South Route) of Prince Rupert (Yellowhead Route).

per vliegtuig:
Vanuit Europa vliegen diverse maatschappijen naar de grote internationale luchthavens in Canada. Vanuit hier kunt u met Air Canada of kleinere maatschappijen zoals Westjet of Pacific Coastal doorvliegen naar de overige luchthavens. Vanwege de uitgestrektheid van het land zijn de meeste grotere plaatsen per vliegtuig bereikbaar vanaf de grotere luchthavens zoals Toronto, Vancouver en Montreal.


per trein:
"Treinen" is de ideale manier om Canada te verkennen. De treinen van Via Rail zijn veelal luxe en bieden de mogelijkheid stoelen te boeken in economy en first class. Met The Canadian kunt u Canada van oost naar west doorkruisen, in 4 dagen reist u van Toronto naar Vancouver. In het oosten van Canada kunt u gebruik maken van The Ocean (Montreal - Halifax), The Chaleur (Montreal - Gaspé) en The Windsor Corridor (Québec City - Windsor).

per boot:
Natuurlijk beschikt Canada ook over de mogelijkheid om per boot te reizen. Marine Atlantic verzorgt de ferry overtochten in Atlantisch Canada. De meest gebruikte route tussen Newfoundland en Nova Scotia is Port-aux-Basques / Argentia - North Sydney. Ook zijn er diverse verbindingen van en naar Labrador. Sommige van deze overtochten worden 's nachts uitgevoerd en hebben dus een minder spectaculair karakter dan de tochten in het westen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.