Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

IJsbergen en gletsjers in Oost-Groenland

  • • Twee boottochten
  • • Helikoptervlucht inclusief
  • • Alle maaltijden inbegrepen
Duur 5 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 1.155

Korte reis met veel boottochten en alle maaltijden inbegrepen

Ontdek de prachtige natuur en cultuur van Oost-Groenland tijdens deze 5-daagse reis, die bestaat uit twee boottochten en cultuur aan land. Geniet van het uitgestrekte land en de magische bergtoppen. In het rustige water dobberen gigantische ijsbergen en met een beetje geluk zie je walvissen of zeehonden die voorbij komen zwemmen. Maak aan land kennis met de Inuit-cultuur en de geschiedenis van het land. Hier is de enige drukte afkomstig van enthousiaste sledehond puppy’s en spelende kinderen. Breng een bezoek aan een museum, een oude kerk en een Amerikaanse vliegbasis uit de Tweede Wereldoorlog. Sluit je reis af met een wandeling naar de bloemenvallei om de reis compleet te maken. 

Tijdens deze reis maak je kennis met de hoogtepunten van Groenland; ijs en ijsfjorden, indrukwekkende gletsjers, de manier van leven in een kleine nederzetting en misschien zelfs het geluid van een walvis op de achtergrond.

Je brengt vier nachten door in Tasiilaq, de belangrijkste stad van Oost-Groenland, en vanuit hier ga je twee dagen varen tussen ijsbergen en door afgelegen fjorden waar de ene enorme bergtop wordt gevolgd door de volgende. De ene middag eet je je lunch aan de voet van de beroemde Knud Rasmussen-gletsjer, de andere bezoek je een van de kleine jachtnederzettingen gelegen aan het Sermilik Icefjord. In Tasiilaq bezoek je het plaatselijke museum en kan je samen met een gids een wandeling maken naar de prachtige bloemenvallei net buiten de stad.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht van Reykjavík naar Kulusuk, helikoptervlucht of boottocht naar Tasiilaq: Vanaf de luchthaven in Reykjavík vlieg je in ongeveer twee uur naar Kulusuk in Oost-Groenland. Daar stap je over op de helikopter of ga je aan boord van de boot voor het laatste traject naar Tasiilaq op Ammassalik eiland. Het dorp is gelegen tussen hoge bergen. Er wonen 2.000 mensen in Tasiilaq en in nog zes andere nederzettingen op het eiland totaal nog ongeveer 1.000 mensen. Dit is een van de meest geïsoleerde plaatsen ter wereld. Je wordt welkom geheten en naar het guesthouse gebracht door iemand van de lokale organisatie. Je verblijft hier vier nachten.
Dag 2 - Boottocht naar de Knud Rasmussen gletsjer (ca. 7-8 uur): In de haven van Tasiilaq ga je aan boord van de boot waarmee je vandaag een spectaculaire tocht gaat maken. Je vaart de Ammassalik fjord op en na ongeveer een uur zet de boot koers naar het plaatsje Ikateq en vaar je in een smal fjord met steile bergwanden. In Ikateq bewonder je de overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog. De Amerikanen hadden hier een vliegbasis en deze is nog goed te herkennen. Je vervolgt je reis naar Sermiligaaq, wat letterlijk betekend 'mooi gletsjer fjord'. Op een bepaald punt heb je zelfs zicht op twee afkalvende gletsjers, de Karale gletsjer en de Knud Rasmussen gletsjer. De boot vaart zo dicht mogelijk naar de Knud Rasmussen gletsjer. In de directe omgeving ga je van boord en wordt de lunch geserveerd. Na 1 tot 2 uur vaart de boot terug naar Tasiilaq en heb je een prachtige tocht gemaakt rondom het eiland Ammassalik.
Dag 3 - Boottocht naar ijsfjord (ca. 7-8 uur): Nadat de boot de haven van Tasiilaq uitvaart zet het koers naar het noorden. Je vaart langs het Ammassalik eiland door een adembenemend landschap waarbij je veel ijsbergen in allerlei formaten zult zien. Na 1 tot 2 uur meert de boot aan bij de nederzetting Tiniteqilaaq, dat letterlijk btelkend 'de straat die droog komt te staan wanneer het eb is'. Vanaf de nederzetteing heb je een geweldig uitzicht op het Sermilik fjord, ookwel het ijsfjord, met kolossale ijsbergen en in de verte kan je de Groenlandse ijskap zien liggen. In Tiniteqilaaq leven permanent ongeveer 100 mensen. Je hebt de gelegenheid om zelf een wandeling te maken en de nederzetting te verkennen. Vervolgens vaar je richting het Sermilik fjord en onder het genot van de lunch heb je uitzicht op de gigantische ijsbergen. Aan het einde van de middag ben je weer terug in Tasiilaq met veel bijzondere indrukken van de dag.  
Dag 4 - Dag in Tasiilaq: Tijdens de dag in Tasiilaq maak je een wandeling door het dorp en proeft je de sfeer van het dagelijks leven en de eeuwenoude tradities die hier goed bewaard zijn gebleven. Het is bijzonder om hier in deze periode van het jaar een dag mee te mogen maken. Je brengt een bezoek aan het museum in een oude kerk die stamt uit 1903. Het museum heeft veel historische schatten en informatievoorziening over het leven en historie van Oost-Groenland. Na het bezoek aan het museum ga je een wandeling maken in de zogenaamde bloemenvallei. Tijdens de wandeling is het genieten van de arctische omgeving, de ultieme stilte en het mooie uitzicht over het dorp en het fjord. 
  • Prince Christian Sound
  • Bultrug Walvis
  • Zuid-Groenland

Kim Haarbrink

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis boeken? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Boek'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Gegarandeerde vertrekdatum.

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Deze reis is onder voorbehoud van weersomstandigheden. Deze kunnen in het arctisch gebied snel veranderen. Het programma kan worden aangepast aan de omstandigheden. Vertragingen kunnen vooral met vliegen voorkomen. Het is onderdeel van het avontuur.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• vlucht vanaf Reykjavík naar Kululsuk en helikopter naar Tasiilaq v.v.
• 4 overnachtingen in hotel in Tasiilaq op basis van halfpension
• helikopter of boottocht tussen Kusuluk en Tasiilaq
• bootexcursie naar Knud Rasmussen gletsjer
• bootexcursie Tiniteqilaaq en Sermilik Icefjord
• wandeling naar de bloemenvallei
• CO2 compensatie reis inclusief vlucht

Niet inbegrepen
• overige maaltijden
• vlucht naar en van IJsland en overnachtingen in IJsland
• reis- en annuleringsverzekering
• reserveringskosten 

Wil je deze reis boeken?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om de boeking af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer