Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Alaska
Beste reistijd

Terug
Kies een pagina:

Alaska kan het hele jaar door bezocht worden. Klimaat, wegencondities en specifieke natuurverschijnselen bepalen echter wel wat er in elke periode gedaan kan worden.

Zomer: juni, juli en augustus
In juli en augustus bloeien de meeste bloemen en vanaf mei tot medio augustus zijn er veel zeevogels te bewonderen. De laatste onverharde bergwegen in het binnenland gaan pas in juni open. Het wordt dan nauwelijks donker en men kan tot in de late uurtjes fotograferen of wandelen. Dit is tevens de maand met statistisch gezien de minste neerslag. 

Voor- en najaar: mei en september
Steeds meer mensen ontdekken de schoonheid van Alaska in het voor- en najaar: het ontluikende groen en de eerste trekvogels in mei, bijvoorbeeld. Of juist in september, de schitterende herfstkleuren en kans om het Noorderlicht te zien. Bovendien zijn er dan weinig toeristen en is het aanzienlijk voordeliger. Het binnenland is in deze tijd van het jaar deels onbegaanbaar, maar in de kuststreken en op alle doorgaande routes is meer dan genoeg te beleven. 

De winter: december - maart
Ook in de winter zijn de reismogelijkheden in Alaska. Wat dacht u van een langlaufvakantie met verblijf in een gezellige log-cabin met open haard? Buiten ligt een dik pak sneeuw wat alle geluiden dempt. De beren zijn in winterslaap de de elanden lopen door de achtertuin op zoek naar wat te eten. Het lage licht heeft iets mystieks als de oranje en paarstinten uit de lucht refelcteren op de witte berghellingen. Het noorderlicht danst aan de hemel... Voor veel bewoners van Alaska is de winter de mooiste tijd van het jaar! 

Door de enorme grootte van Alaska zijn er verschillende klimaatzones. Rondom de Golf van Alaska kunt u koele zomers en relatief milde winters verwachten. De gemiddelde temperatuur ligt ‘s zomers rond de 18°C, met uitschieters naar beneden en boven. In het binnenland is het ’s zomers warm en kan de temperatuur oplopen tot 25 graden Celcius of meer. Daar tegenover staat dat de winters koud zijn: -40 is niet uitzonderlijk! Langs de kust in het hoge noorden en het uiterste westen van Alaska komt de temperatuur zelfs ’s zomers nauwelijks boven het vriespunt. Het weer kan snel omslaan, met name in het binnenland kan het ’s morgens ronduit zomers zijn, en diezelfde middag valt een hagel- of sneeuwbui. Neemt u altijd een muts, sjaal en handschoenen mee. In Alaska kan er, zelfs in hartje zomer, altijd een sneeuwbui vallen!

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.