Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Alaska
Infrastructuur

Terug
Kies een pagina:

De meeste wegen in Alaska zijn goed begaanbaar. Voor onze populairste autorondreis Top van Alaska heeft u geen speciale 4WD auto nodig, de wegen zijn verhard en doorgaans in goede staat. Er zijn drie doorgaande, verharde wegen binnen Alaska:
- de Parks Highway van Anchorage naar Denali en Fairbanks 
- de Richardson Highway van Fairbanks naar Valdez 
- de Glenn Highway van Glenallen naar Anchorage  
Een leuk weetje is dat de hele Richardson Highway (368 mijl) gebruikt wordt als landingsbaan voor kleine vliegtuigjes en hiermee de langste landingsbaan ter wereld is. 

Enkele bekende, onverharde wegen zijn:
- Top of the World Highway in de Yukon naar Dawson City
- Denali Highway, verbindingsweg tussen de Parks Highway en Richardson Highway ten hoogte van Denali en Paxson
- McCarthy Road, tussen Chitina en McCarthy
- Dempster Highway, door de Yukon richting Inuvik
- Dalton Highway, tussen Fairbanks en Deadhorse/Prudhoe Bay

Voor de bovengenoemde wegen (met uitzondering van de Top of the World Highway) heeft u een 4WD nodig. Er zijn twee verbindingswegen die naar de Yukon Territories in Canada leiden, de Cassiar Highway en de Alaska Highway. Deze laatse is tijdens de tweede wereldoorlog in de eerste instantie als spoorweg gebouwd en vormde de eerste verbinding naar Alaska vanaf het vaste land van de USA. Pas in de zestiger jaren is er een weg aangelegd die in het laatste decennium eindelijk is geasfalteerd. De Cassiar Highway heeft nog drie grote stukken gravel en is daardoor bij slecht weer alleen begaanbaar voor 4-wheel drive auto's en -trucks. 

Wilt u van de standaardroutes afwijken, dan bent u al snel gebonden aan vervoer per boot of per vliegtuig. Plaatsen zoals Juneau, Ketchikan, Cordova en Kodiak Island zijn alleen per ferry of vliegtuig bereikbaar. 

De Alaska Marine Highway (AMH) heeft een uitgebreid ferry routenet in het zuiden van Alaska. U kunt zelfs helemaal meevaren tot aan Bellingham bij Vancouver door de beroemde Inside Passage. Enkele bekende aanlegplaatsen zijn Skagway, Juneau, Ketchikan en Sitka. Ook de tochten in Prince William Sound tussen Valdez, Cordova en Whittier, worden uitgevoerd door de AMH.  

Alaska Airlines biedt vluchten aan naar de meeste luchthavens in Alaska. Daarnaast zijn er kleinere airlines zoals Era Aviation en PenAir die naar diverse kleinere luchthavens vliegen. Het is zelfs mogelijk om voor bijzondere locaties een watervliegtuig te charteren om bijvoorbeeld te gaan vissen. U vertrekt dan vanaf Lake Hood bij Anchorage, de druktste "seaplane base" in de wereld. Het is dus niet voor niks dat ca. 1 op de 75 Alaskanen piloot is. 

Er zijn 2 belangrijke spoorlijnen in Alaska:
- De Denali Star Train tussen Anchorage en Wasilla met tussenstops in Wasilla, Talkeetna en Denali. 
- De Coastal Classic Train tussen Anchorage en Seward met een tussenstop in Girdwood.
Beide treinen rijden dagelijks tussen half mei en half september, reserveren is noodzakelijk.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.