Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Alaska
Natuur

Terug
Kies een pagina:

Alaska is beren land nummer één en in grote delen van de staat wonen meer beren dan mensen. Er komen 3 soorten beren voor:

- De bruine beer (Ursus Arctos Horribilis) leeft voornamelijk van wortels en bessen. Ook kunnen ze in het voorjaar een jonge eland of kariboe eten. De bruine beer kent een aantal soorten waaronder de Grizzly en de Coastal Brown Bear. De grizzlies komen voornamelijk in het binnenland voor en een mannetje (boar) weegt gemiddeld 250 kg. De Coastal Brown Bear, waar ook de bekende Kodiak Bear onder valt, leeft in het seizoen voornamelijk van zalm en de boars kunnen wel zo'n 600 kilo wegen. 

- De zwarte beer (Ursus Americanus) leeft vooral aan de zuidelijke kust en eten wat ze te pakken kunnen krijgen. Ze zijn een stuk kleiner en een mannetje weegt ongeveer net zo veel als een volwassen man. 

- De ijsbeer (Ursus Maritimus) tenslotte leeft in principe op het pakijs maar komt soms ook aan land. Wij hebben in Alaska de mogelijkheid om deze indrukwekkende dieren te bekijken op het noordelijk gelegen Barter Island

In het zuiden en zuidoosten van Alaska zijn de wateren rijk aan fauna. Er leven onder meer walvissen (waaronder orka's) dolfijnen, zeeotters, walrussen, zeeleeuwen en zeehonden. In de lucht zijn er veel witkoparenden (bald eagles) te zien evenals papegaaiduikers en alken. De Alaskaanse zalm is wereldberoemd en trekt elk jaar duizenden sportvissers. Op het land leven naast de beren onder meer elanden (moose), kariboes, Dall Sheep, vossen, wolven, grondeekhoorns en stekelvarkens. 

Het wilgenroosje (fireweed) is een veel voorkomende plant in de periode van juni tot augustus. Andere veel voorkomende bloemen en planten zijn de berenklauw (Cow Parsnip), Devil's Club, verfkwast (Paintbrush) en de wilde erwt (Wild Sweet Pea). 

In de periode eind juli/augustus komen er op verscheidene plekken veel bessen voor tot wel 50 verschillende soorten. "Berry picking" kan erg verslavend zijn want geen enkele taart smaakt zo goed als die met vers geplukte bessen. Ze zijn echter niet allemaal eetbaar, sommige zijn giftig. Deze kan men herkennen aan de bladeren van de plant. De meest voorkomende bessen zijn bearberries, cranberries, prachtframbozen (salmon berry), Cloudberry en de zwarte bes (blackberry). Bessen zijn een gewild voedsel voor de beren dus grote kans dat u er eentje in de buurt tegenkomt!

De bekende Douglasspar komt veel voor in Alaska, kan een hoogte bereiken van wel 100 meter en onderscheidt zich vooral aan de kegels. Andere veelvoorkomende bomen zijn de zilverspar, zwarte spar, Sitka spar, Western Hemlock spar, ratelpopulier (Quaking Aspen) en de Western Red Cedar.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.