Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Alaska
Overige steden

Terug
Kies een pagina:

Wat wij in België een dorp noemen, wordt in Alaska al snel een stad genoemd. Alleen Anchorage heeft meer dan 100.000 inwoners, en er zijn slechts 3 andere plaatsen die meer dan 10.000 inwoners hebben: Juneau, Fairbanks en Eagle River.

Anchorage
Ruim 42% van de Alaskaanse bevolking woont in deze stad, welke echter niet de hoofdstad is van de staat. Anchorage heeft zijn grootte te danken aan de olie, omdat meerdere grote maatschappijen in deze stad hun kantoren lieten bouwen. Vanwege de rijkdom, luxe en moderne vormgeving is het tevens de minst Alaskaanse stad. Ondanks dat is het toch zeker de moeite waard om hier een dagje te blijven. Het centrum is niet groot, per voet kunt u het goed verkennen. Wilt u andere bezienswaardigheden zien dan heeft u toch echt een auto nodig. Een bezoekje aan het Alaska Native Heritage Museum mag u eigenlijk niet missen. Mocht u tijdens uw reis de Mount Denali niet hebben gezien, dan heeft u een herkansing vanuit Earthquake Park, gelegen vlakbij de luchthaven, waar op een heldere dag de Alaska Range in de verte ziet liggen. 

Juneau
Juneau is de hoofdstad van Alaska en heeft ongeveer 30.000 inwoners. De stad is gelegen aan het Gastineau Channel in Zuid-Oost Alaska en alleen bereikbaar per vliegtuig of boot. De stad is genoemd naar Joe Juneau, die er in 1880 goud heeft gevonden. Eerdere namen waren Rockwell en Harrisburg. Juneau is gelegen tussen de bergen en net buiten de stad liggen 2 gletsjers welke komen van de Juneau Ice Cap, waar in totaal 30 gletsjers van af stromen. De Mendenhall Glacier en Lemon Glacier zijn vanuit de regio te bewonderen. Juneau is tevens in de zomer een populaire cruisebestemming, op een drukke dag zijn er duizenden bezoekers. Ook is het een goede uitvalsbasis voor (meerdaagse) excursie naar Glacier Bay. 

Fairbanks
Met ruim 30.000 inwoners is Fairbanks de tweede stad van Alaska. De stad is gebouwd rondom de Chena River waarop diverse boottochten gemaakt kunnen worden. Fairbanks is een echte universiteitsstad, het heeft de ouste universiteit van Alaska. Bezienswaardigheden zijn onder andere Georgson Botinical Garden, Pioneer Park en de nabijgelegen Chena Hot Springs. Tevens is Fairbanks dé plek om een tocht naar het verre noorden te maken, bijvoorbeeld naar Coldfoot of Barrow.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.