Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Alaska
Geografie

Terug
Kies een pagina:

De oppervlakte van Alaska is maar liefst 1,5 miljoen vierkante kilometer. Het is daarmee net zo groot als heel West Europa. De 650.000 inwoners van Alaska wonen vooral in de gebieden aan de kust. Ruim de helft leeft in en rond de grootste stad, Anchorage. De tweede stad is Fairbanks, wat met zijn 60.000 inwoners bij ons een flink dorp zou worden genoemd. Juneau is de hoofdstad en is uitsluitend per boot of vliegtuig bereikbaar. 

Alaska is zowel de meest noordelijke, westelijke én oostelijke staat in de VS: enkele van de Aleoeten liggen op het oostelijk halfrond. Alaska grenst in het oosten aan Canada en aan geen van de andere Amerikaanse staten. Het noorden van Alaska reikt tot boven de poolcirkel. 

De hoogste berg is de Mount Denali die 6194 meter hoog is en hiermee ook tevens de hoogste berg van Noord-Amerika is. De belangrijkste rivier is de Yukon, die begint in het Tagishmeer in British Columbia (Canada) en uiteindelijk uitmondt in de Beringzee

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.