Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Alaska
Nationale parken

Terug
Kies een pagina:

Natuurparken in Alaska zijn vaak oneindig groot en u kunt deze vaak niet met eigen vervoer bekijken, maar bent aangewezen op speciale shuttlebussen, de boot of een
vliegtuig.

Denali National Park
Denali National Park, gelegen in het binnenland, trekt bezoekers uit de hele wereld. Een speciale bus rijdt over de enige weg naar het hart van dit natuurgebied zo groot als Nederland. Het open toendra landschap maakt dat grizzlyberen en veel ander wild makkelijk te observeren zijn in hun natuurlijke omgeving. Indrukwekkend decor voor dit alles is de Mount Denali, met 6194 meter de hoogste berg van het Noord-Amerikaanse continent. De officiële naam komt uit het Athabascan en is Denali (= The Great One). Denali wordt omringd door Mount Foraker en Mount Koven. Het weer in Denali is erg onvoorspelbaar, het kan op dezelfde dag regenen, hagelen, sneeuwen en zonnig zijn. De bergreus is hierdoor vaak onzichtbaar en gehuld in een kroon van wolken. Het park wordt voornamelijk beslagen door taiga en toendra. De boomgrens in het park ligt al op 875 meter. Tot mile 15 mag u met de eigen auto het park in, vanaf het Wilderness Access Centre vertrekken bussen naar de diverse bestemmingen in het park. Wilt u gaan wandelen dan raden wij aan één van de shuttlebussen te nemen zodat u in- en uit kunt stappen waar u wilt. Reserveren voor deze bussen wordt aanbevolen.  

Kenai Fjords National Park
Dit park ligt aan de Golf van Alaska en is het beste te verkennen vanaf het water. Vanuit Seward gaat er meerdere malen per dag een boot (Kenai Fjords Cruise) die u langs de mooiste plekken van het park vaart. Onderweg kunt u genieten van de ruige fjorden die in zee uitkomen, afkalvende getijdengletsjers en een rijk dierenleven. Vaak worden er in het water walvissen, zeeleeuwen en zeeotters gespot. Bald eagles (witkop zeearenden) zult u ook zeker zien. Een groot deel van het nationale park wordt bedekt door het immense Harding Icefield, één van de groostste ijsvelden in de VS.  Ten noorden van Seward kunt u met de auto het park in naar de Exit Glacier, waarlangs u diverse wandelingen kunt maken. Al deze gletsjers komen van het Harding Icefield en zijn stuk voor stuk zeer indrukwekkend. 

Wrangell St. Elias National Park
Aan de grens met Canada ligt het Wrangell St. Elias National Park, het meest uitgestrekte park in Noord-Amerika. Dit is het gebied met de grootste gletsjers buiten de poolregio. De enorme ijsmassa's slijten hier diepe dalen uit in het landschap. De hobbelweg naar het kleurrijke McCarthy eindigt in een onvergetelijk schouwspel want hier bevinden zich enkele van de hoogste pieken van Alaska. U kunt het park in via de gravelweg die naar McCarthy leidt. Let op: u mag hier alleen met speciale 4WD auto's rijden. De beste manier om van dit nationale park te genieten is met een (gletsjer) wandeling of vanuit de lucht, vanuit McCarthy worden diverse flightseeings aangeboden. 

Katmai National Park
Dit is één van de nationale parken dat niet per weg bereikbaar is. Het park maakt onderdeel uit van het Alaska Schiereiland en is uitsluitend bereikbaar per vliegtuig. Het park wordt gedomineerd door de "Valley of the Ten Thousand Smokes" welke gevuld is met as, na de uitbarsting van de Novarupta vulkaan in 1912. De vallei heeft zijn naam te danken aan de tienduizenden rookkringels die na de uitbarsting uit de grond kwamen. In totaal zijn er 14 vulkanen in het park. De meeste mensen die dit park bezoeken komen hier voor de bruine beren. Brooks Falls is de bekende waterval waar u de vissende beren uit de reclame kunt observeren. Vanuit onder meer Homer worden er diverse dagexcursies aangeboden naar Katmai. Op dit moment leven er circa 2.000 bruine beren in het park en is hiermee het dichtsbevolkte gebied met beschermde beren. 

Glacier Bay National Park
Gelegen in het zuidoosten is dit dé plek in Alaska om gletsjers te bewonderen. Er zijn geen wegen het park in, de meeste bezoekers vliegen erheen of maken er een cruise met één van de enorme schepen van bijvoorbeeld de Holland America Line. Momenteel zijn er 9 getijdengletsjers in het park aanwezig en 4 die nog actief ijsbergen afkalven. De afgelopen decennia was de Muir gletsjer de bekendste van het park. Deze was op zijn breedst ca. 3 kilometer wijd. Jammer genoeg is deze vanwege de opwarming van de aarde tussen 1941 en 2004 met ca. 12 kilometer afgenomen. U kunt Glacier Bay bezoeken met een dagtrip of meerdaagse excursies vanuit onder andere Juneau.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.